28-06-2022

Jan Kremer opent VIG Medicijndialoog 2022

Jan Kremer
Hoogleraar Jan Kremer verzorgt de inleidende presentatie tijdens de VIG Medicijndialoog op 12 oktober. Het thema van dit jaarlijks congres is dit jaar: ‘Samen sterker tegen volksziekten’. Aanmelden voor dit event is al mogelijk!

Met ingang van december 2021 is Kremer speciaal gezant Passende Zorg van Zorginstituut Nederland. Zijn taak is te zorgen voor een kader Passende zorg. Dit kader zal bestaan uit een set afspraken die maatschappelijk op brede steun kan rekenen, met als doel de zorg duurzaam te organiseren zodat deze goed, toegankelijk en betaalbaar blijft.

‘Gezondheid is kostbaar’

Kremer is sinds 2015 raadslid van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS). Hij is gynaecoloog, hoogleraar patiëntgerichte innovatie en strategisch adviseur in het Radboudumc. Kremer heeft een passie voor patiëntgerichte innovatie, is te lezen op zijn pagina op de site van de RVS, waar ook staat: ‘Gezondheid is te kostbaar om alleen aan zorgverleners over te laten.’

Kanker, obesitas en Alzheimer

De focus van de VIG Medicijndialoog 2022 ligt op kanker, obesitas en Alzheimer. Dat is niet toevallig. Het zijn de drie volksziekten waarin het huidige kabinet Rutte (conform het regeerakkoord) extra wil investeren, qua onderzoek en aanpak.

Fysiek en online

U kunt zich gratis aanmelden voor aanwezigheid in de Glazen Zaal, Prinsessegracht 26, Den Haag. Het event vindt plaats op woensdagmiddag 12 oktober, van 15.00 tot 17.00 uur. Er is ruimte voor maximaal 200 mensen. Vol is vol! Daarnaast is er een mogelijkheid om dit event online te volgen. U kunt een keuze aangeven op de aanmeldpagina.
Meer informatie over het programma volgt binnenkort, maar aanmelden is al mogelijk via de link hieronder. Graag tot 12 oktober!

Aanmelden voor VIG Medicijndialoog 2022

VIG Medicijndialoog vrs_27062022