17-12-2019

Janssen lanceert publicatie over geneesmiddelenontwikkeling

Het ontwikkelen van geneesmiddelen is een langdurig en complex proces. Voor veel mensen is dit proces lastig te doorgronden. Daarom stelde Janssen een publieksvriendelijk rapport op dat laat zien wat geneesmiddelenontwikkeling precies inhoudt.

Donderdag hebben Bart van Zijll Langhout, hoofd Janssen Campus Nederland en Sonja Willems, Algemeen Directeur Janssen Benelux, het rapport ‘Innovatie voor de samenleving’ aangeboden aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Goed geïnformeerd
In het rapport biedt Janssen inzicht in het werk dat zij in Nederland uitvoert op het gebied van geneesmiddelenonderzoek en -ontwikkeling. Aan de hand van concrete cijfers en voorbeelden ziet de lezer wat er bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen komt kijken. ‘Voor een brede dialoog over de toekomst van de zorg in Nederland, is het belangrijk dat men goed is geïnformeerd’, zegt Bart van Zijll Langhout. ‘Niet alleen de overheid en het bedrijfsleven, maar juist ook patiënten en andere betrokken partijen spelen in deze dialoog een belangrijke rol.’

Dialoog
Met ‘Innovatie voor de samenleving’ hoopt Janssen antwoord te geven op vragen die leven. ‘Daar waar vragen onbeantwoord blijven, zien we het rapport als een uitnodiging tot een dialoog op basis van feiten. Die dialoog willen wij graag aangaan’, aldus Van Zijll Langhout.

Lees hier het gehele rapport ‘Innovatie voor de samenleving’