06-04-2021

Kandidaten Prix Galien Pharmaceutical Awards bekend

Medaille Prix Galien
De kandidaten voor de Prix Galien Pharmaceutical Awards 2020 en 2021 zijn bekend.  Wie zich uiteindelijk winnaar van deze prestigieuze prijs mag noemen, wordt bekend gemaakt tijdens de online uitreiking op 18 mei.

De kandidaten voor de Pharmaceutical Award 2020 – de uitreiking werd een jaar doorgeschoven in verband met corona – zijn Sanofi, Alexion Pharma Netherlands, Bayer en Kite / Gilead Sciences. Voor de Pharmaceutical Award 2021 hebben zich zeven kandidaten aangemeld: Teva Nederland, Insmed Nederland, Alnylam Netherlands, Galapagos, Vertex Pharmaceuticals, Novartis en NovoNordisk.

COVID-19 Award

Dit jaar wordt voor het eerst (eenmalig) een aparte prijs uitgereikt voor COVID-19-producten, zoals vaccins, apps en diagnostica. De vijf kandidaten voor deze Prix Galien Excellence COVID-19 Award zijn: de coronavaccins van Pfizer en van Moderna, het geneesmiddel remdesivir van Gilead, een testrobot van Genmab & Hubrecht Institute, en een remote monitoring-app ontwikkeld door ziekenhuizen en huisartsen.

Research Award 2021

Op 18 mei wordt ook de winnaar bekendgemaakt van de Prix Galien Research Award 2021. De genomineerden voor deze prijs zijn Thomas Dorlo van het Anthonie van Leeuwenhoekziekenhuis, Pieter Vader van het UMC Utrecht en Wilbert Zwart van het Nederlands Kanker Instituut.