06-10-2020

Maarten van Dongen spreker bij VIG Talk over AMR

De VIG Talk van 29 oktober draait om antimicrobiële resistentie, oftewel AMR. Daarbij komen twee aspecten nadrukkelijk aan de orde: het businessmodel voor het ontwikkelen van nieuwe antibiotica én duurzaamheid. Aanmelden voor dit online event kan al!

Antimicrobiële resistentie is een wereldwijd probleem, maar de twee sprekers focussen zich in deze VIG Talk primair op wat we in Nederland kunnen doen. De eerste spreker is al bekend: Maarten van Dongen, de oprichter en drijvende kracht achter AMR Insights.

AMR Insights

Het expertiseplatform AMR Insights helpt professionals in de sectoren mens, dier, voeding en milieu bij hun dagelijkse werk, om uiteindelijk te zorgen dat antibiotica beschikbaar en werkzaam blijven. Zo voorkomen we samen dat antimicrobiële resistentie (AMR) onze gezondheid en voedselveiligheid nog verder bedreigt. Daartoe biedt AMR Insights gerichte, actuele informatie, opleidingen, maar ook kennisuitwisseling en mogelijkheden voor partnership tijdens de eigen, internationale AMR Insights symposia en innovatiemissies.

Consortium

Samen met de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG), Bogin en de European Water Steward Ship (EWS) richtte AMR Insights afgelopen zomer het Nederlands Consortium Antibiotica uit Water op. AMR Insights ontwikkelt zich hiermee tot de actiefste bron van informatie, expertise én inspiratie bij het bestrijden van AMR binnen en buiten Nederland.


Formule

De VIG Talks kennen steeds dezelfde korte en krachtige formule. Na de aftrap door dagvoorzitter en VIG-directeur Gerard Schouw krijgen beide sprekers elk tien minuten om hun punt te maken. Na elke presentatie krijgen de online deelnemers de kans om via de chat hun vragen te stellen aan de spreker. In het tweede half uur spreken Schouw en de twee sprekers verder over het thema, mede aan de hand van nieuwe chatvragen. Aanmelden voor de VIG Talk van 29 oktober is al mogelijk (zie onder). Deelnemers ontvangen kort voor het event een linkje.

Aanmelden voor VIG Talk 29 oktober