20-12-2022

MSD opent zonneweide en lanceert brochure ESG-strategie

MSD Opening zonneweide
© Leo Mallmann, directeur MSD Nederland en Arthur van Dijk, CdK Noord-Holland
Door symbolisch een grote groene stekker in het stopcontact te steken heeft Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning in Noord-Holland, de zonneweide van MSD feestelijk geopend op 15 december. MSD lanceerde tijdens de feestelijke bijeenkomst ook een brochure die een kijkje geeft achter de schermen van zijn Environmental, Social en Governance activiteiten (ESG).

Het zonnepanelenpark in de Waarderpolder is onderdeel van een groter verduurzamingstraject van MSD. Het bedrijf startte in augustus 2022 met de bouw van de 2.280 zonnepanelen op het eigen terrein in Haarlem. De installatie wekt 956.000 KWh (kilowattuur) aan duurzame energie op wat goed is voor 7% van de totale energievraag van MSD.

Natuurwaarden
Projectmanager Gijs van der Zon van MSD: ‘We hebben gekozen voor een zonneweide, omdat we nu en de komende jaren niets doen met deze ruimte. We hebben constructief overleg gevoerd met de gemeente over de inrichting van het veld waarbij het met name ging over natuurwaarden en zichtlijnen. Er komen niet alleen zonnepanelen, we planten tussen de panelen ook een gemengd bloemenmengsel en aan de randen komen inheemse bomen en struiken.’

Hernieuwbare bronnen
MSD werkt toe naar een volledig CO2-neutrale productie. In 2025 moet alle energie uit hernieuwbare bronnen komen. Om een kijkje achter de schermen te geven, lanceerde MSD tijdens de feestelijke bijeenkomst ook een brochure over zijn Environmental, Social en Governance activiteiten (ESG). Centraal staat alles wat MSD in Nederland doet op het gebied van toegang tot gezondheid, welzijn van medewerkers en duurzaamheid.

ESG-strategie
‘Bij MSD redden en verbeteren we levens over de hele wereld dankzij baanbrekende wetenschap. En bij een groot bedrijf horen grote verantwoordelijkheden’, aldus Leo Mallmann, directeur van MSD Nederland. ‘Daarom hebben we een wereldwijde ESG-strategie die is gericht op het creëren van duurzame waarde. Voor ons bedrijf en voor de samenleving waarin we opereren. Met deze brochure laten we zien hoe we daar met ruim 5.000 MSD’ers in Nederland dagelijks mee bezig zijn.’

Duurzaamheid
De brochure biedt een overzicht van alle activiteiten van MSD. Zo worden niet alleen de strategie en toegevoegde waarde beschreven, er wordt ook aandacht besteed aan concrete initiatieven zoals het Mectizan donatieprogramma en MSD for mothers. Op het gebied van welzijn van medewerkers is er veel aandacht voor het stimuleren van vrijwilligerswerk en de activiteiten op het gebied van diversiteit en inclusie. Een belangrijk deel van de brochure is gewijd aan duurzaamheid. De brochure legt uit hoe MSD in Nederland toewerkt aan CO2-neutrale productie, duurzaam watergebruik en circulariteit.