19-11-2019

Nieuwbouw EMA officieel opgeleverd

Het nieuwe hoofdkantoor voor het Europees Medicijnagentschap EMA is vrijdag officieel opgeleverd. Het gebouw aan de Amsterdamse Zuidas, dat in 18 maanden is gebouwd, beschikt over 1.300 werkplekken en 19 vergaderzalen.

De nieuwbouw krijgt een groot conferentiecentrum waar ook publiekshoorzittingen kunnen worden gehouden voor onder andere patiënten en professionals. Jaarlijks brengt de EMA 36.000 bezoekers naar Nederland en het draagt bij aan de komst van vele bedrijven en een versterking van de Life Sciences & Health (LSH) sector.

Verhuizing
De komende weken staan in het teken van het gebruiksklaar maken van het gebouw. Op dit moment is de EMA nog gehuisvest in het tijdelijke onderkomen in het Spark-gebouw in Amsterdam. De verhuizing naar het nieuwe gebouw vindt plaatse tijdens de komende kerstperiode en zal door Nederland gecoördineerd en uitgevoerd worden. Vanaf 20 januari is het EMA volledig operationeel vanuit het nieuwe gebouw.

Ambassadeur
De komst van de EMA naar Amsterdam is een uitgelezen kans voor de Nederlandse Life Sciences & Health-sector om de economische en maatschappelijke kansen optimaal te verzilveren en zo de Nederlandse LSH-sector te versterken. Vanaf 1 januari 2020 gaat Clémence Ross-van Dorp zich als ambassadeur inzetten voor het Actieprogramma ‘Nieuwe kansen voor Topsector Life Sciences & Health’.