12-03-2020

Organon keert terug

Woensdag maakte geneesmiddelenbedrijf MSD bekend dat de spin-off die zij in februari aankondigde, de naam Organon & Co. krijgt. Dit nieuwe bedrijf gaat zich richten op vrouwengezondheid en wordt geleid door Kevin Ali.

MSD wordt ook in Nederland mogelijk gesplitst in twee zelfstandige bedrijven: MSD en Organon & Co. Van de circa 6000 Nederlandse MSD-werknemers gaan er vermoedelijk 1200 tot 1600 mee naar het nieuwe Organon & Co. Naar verwachting wordt in mei een besluit genomen over de voorgenomen splitsing in Nederland.

Koploper vrouwengezondheid
De ambitie is dat Organon & Co. wereldwijd koploper wordt op het gebied van vrouwengezondheid. Hoewel de afgelopen jaren grote stappen zijn gezet ten aanzien van vrouwengezondheid, blijven de uitdagingen groot op het gebied van bijvoorbeeld anticonceptie, menopauze en hart- en vaatziekten. Kevin Ali: ‘De wereld en de wetenschap staan klaar voor een farmaceutisch bedrijf dat zich volledig richt op vrouwengezondheid. Met de sterke naam Organon & Co. kunnen we onze leidende positie in de markt verder versterken en een nog belangrijker rol spelen op dit uitdagende en veelbelovende terrein’.

100 jaar oud
Met de naam Organon & Co. wordt gekozen om een bijna 100 jaar oude naam weer in gebruik te nemen, die sinds de overname door Schering-Plough in 2007 van het toneel verdwenen is. Uit onderzoek blijkt dat Organon nog steeds een bekend merk is en dat de associaties met vrouwengezondheid erg sterk zijn. Ook blijkt zo’n 20% van de medewerkers van MSD in het zuiden van Nederland zich nog ‘Organees’ te voelen.

Ben Lucas, managing director van MSD in Nederland: ‘Organon is nog steeds een sterk merk. Een merk dat bovendien nog heel veel mensen kennen. We zijn dan ook heel blij dat we deze naam mogelijk weer kunnen gaan gebruiken. Dit merk hoort bij Nederland en zeker bij Oss.’

Wenny Raaymakers plant manager in Nederland voegt daaraan toe: 'Er werken hier in Oss gepassioneerde, kundige en toegewijde mensen, die zich veelal nog verbonden voelen met het oude Organon. Ik verheug me erop om misschien met hen onder de vlag van Organon & Co. nog meer te kunnen betekenen voor de gezondheid van vrouwen.'

Persbericht MSD