03-06-2021

Organon start als nieuw bedrijf op gebied vrouwengezondheid

Organon lab vestigingsklimaat
Organon keert terug in de Benelux. Vandaag is de officiële lancering van het bedrijf, met een beursnotering aan de New York Stock Exchange. Dat is goed nieuws voor vrouwen wereldwijd én voor de productie van geneesmiddelen in Nederland en België.

Gerard Schouw, directeur Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, is verheugd met de 'terugkeer' van het bedrijf dat bijna honderd jaar geleden in Oss startte als geneesmiddelenbedrijf. ‘Organon is een schitterende parel voor de Nederlandse medicijnsector en een mooi voorbeeld van de bloeiende biotechindustrie die we binnen onze landsgrenzen hebben. Bedrijven als Organon maken ons land gezonder, weerbaarder en welvarender.’

NYSE

Vandaag luidt de CEO van Organon de openingsbel op de New York Stock Exchange (NYSE) ter gelegenheid van de eerste handelsdag. Bij de lancering bestaat het portfolio van Organon uit meer dan 60 geneesmiddelen die beschikbaar zijn voor mensen in meer dan 140 landen. Bijna 80% van de 6,5 miljard dollar aan inkomsten komt van buiten de Verenigde Staten.
Van de circa 9.000 medewerkers wereldwijd werken er ongeveer 2.000 op productielocaties in Oss (NL) en Heist-op-den-Berg (BE) of op een van de Benelux-kantoren van Organon in Amsterdam en Brussel.

Vrouwengezondheid

Petra Willems wordt de nieuwe managing director van Organon Benelux. ‘Het is een unieke kans om een nieuw bedrijf te bouwen dat toonaangevend wil zijn op het gebied van de gezondheid van vrouwen. Er is een noodzaak om te kijken naar ziektebeelden en omstandigheden die alleen vrouwen raken - of vrouwen onevenredig vaker raken dan mannen’, zegt Willems. ‘Het bieden van een gezondere toekomst voor vrouwen betekent ook een gezondere toekomst voor hun gezinnen en gemeenschappen over de hele wereld.’

Leer meer in ‘Boston aan de Noordzee’

Persbericht Organon [PDF]

Gerard Schouw bij BNR over Organon