23-11-2021

Reminder VIG Talk 25 november: Kantelpunt naar duurzame zorg

Schermafbeelding 2021 11 02 om 14 41 46
Verduurzaming gaat de zorg helpen. Op die stelling zullen Maria van der Heijden (MVO Nederland) en Hanneke Wittgen (VGZ) reageren tijdens de VIG Talk van 25 november.

De medische sector is naar schatting goed voor 7% van de CO2-uitstoot in Nederland en heeft daarmee grote invloed op het klimaat. Tegelijkertijd heeft het klimaat ook invloed op de gezondheid van mensen en daarmee op de zorg. ‘Het komt erop aan dat de klimaatafspraken in de praktijk ingevuld worden. De urgentie is groot en iedere dag telt’, aldus Maria van der Heijden, directeur MVO Nederland en spreker bij de VIG Talk over de transitie naar duurzame zorg.

Ook zorgverzekeraar VGZ ziet de invloed van het klimaat op de zorg. VGZ-zorgstrateeg Hanneke Wittgen: ‘Het is echt tijd om te werken aan verduurzaming van zorg. Als coöperatie VGZ willen we bijdragen aan versnelling van het tempo, breder in de zorg.”

Green Deal

In Nederland zijn er met de Green Deal Duurzame Zorg afspraken gemaakt over hoe de zorgsector de uitstoot kan verminderen en de impact op het milieu kan beperken. De wil is er en de urgentie en noodzaak zijn helder, maar waar staan we? En wat is er nog voor nodig om het kantelpunt naar een duurzame zorg te bereiken?

Sprekers

Hanneke Wittgen en Maria van der Heijden gaan vanuit hun eigen achtergrond en expertise in op deze vragen. Onder leiding van Gerard Schouw, directeur VIG, geven zij hun kijk op de verduurzaming van de zorg in Nederland. Van der Heijden zal daarbij ingaan op de wijze waarop MVO Nederland de beweging naar de nieuwe economie stimuleert en wat dit volgens haar zal gaan betekenen voor de betaalbaarheid van de zorg. Wittgen gaat in op de wijze waarop VGZ wil bijdragen om deze transitie naar de nieuwe economie voor elkaar te krijgen en wat dit vraagt van de verschillende ketenpartners in de zorg. Na een korte presentatie van beide sprekers kunnen deelnemers aan de VIG Talk zich via de chatfunctie mengen in de discussie en vragen stellen aan de gasten.

Aanmelden

Deze online bijeenkomst is relevant voor iedereen die actief is binnen de zorg en is geïnteresseerd in verduurzaming van de medicijnketen. U kunt zich aanmelden via onderstaande link. Dit live event vindt plaats op donderdag 25 november, van 16.00 tot 17.00 uur. Deelnemers ontvangen kort voor de start van het event een linkje voor online toegang.

Aanmelden VIG Talk 25 november