12-04-2022

Reminder VIG Talk over data 14 april

Combi foto VIG Talk 14042022
Wat voor rol kunnen data spelen bij (snellere) toegang van nieuwe geneesmiddelen? En hoe kunnen we real world data inzetten om de waarde van een geneesmiddel in de praktijk te kwantificeren?

Hierover gaat de VIG Talk op donderdag 14 april. Sprekers zijn Herre Kingma en Joep Rijnierse. Aanmelden kan nog steeds!

Sprekers

Emeritus prof. dr. Herre Kingma, cardioloog en farmacoloog, is de eerste spreker van deze VIG Talk. Hij onderzocht onlangs de relatie tussen de tijd tot beschikbaarheid van geneesmiddelen en het vestigingsklimaat voor de life sciences & health (LSH) sector. Dit deed hij in opdracht van het Actieprogramma Topsector LSH. Kingma zal ons meenemen in zijn visie op het gebruik van real world data, als manier om de waarde van een geneesmiddel in de praktijk te kwantificeren.

Joep Rijnierse, medisch directeur bij Amgen en projectleider van de VIG projectgroep Value & Evidence, is de tweede spreker. Rijnierse gaat in op de randvoorwaarden om datagedreven gezondheidszorg mogelijk te maken. Daarbij gaat het onder meer om vereisten voor een passende datastructuur en de kaders om uit data bewijs voor effectiviteit te genereren.

Aanmelden

Carla Vos, hoofd Kennis & Beleid bij de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG), is de moderator van deze VIG Talk. Dit digitale event vindt plaats op donderdag 14 april, live van 16.00 tot 17.00 uur. Aanmelden is nu al mogelijk! Na een korte inleiding van beide sprekers kunt u zich via de chatfunctie mengen in de discussie. Deelnemers ontvangen kort voor het event een link voor online toegang.

Gratis aanmelden voor VIG Talk 14 april