02-04-2019

Roche publiceert magazine ‘Darmkanker heb je niet alleen’

Kanker oncologie
Jaarlijks krijgen bijna 14.000 Nederlanders de diagnose darmkanker. Hiermee is het de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Hoe eerder de ziekte wordt ontdekt, hoe groter de kans op genezing. Om het bewustzijn over de darmkanker te vergroten, heeft Roche, ter gelegenheid van de Darmkankermaand, een magazine uitgebracht over de ziekte.

Het magazine 'Darmkanker heb je niet alleen', wil niet alleen bewustwording creëren door te informeren over de ziekte, maar ook darmkankerpatiënten en hun naasten ondersteunen. Naast feiten en cijfers over darmkanker komen persoonlijke verhalen van patiënten, hun naasten en medisch specialisten aan bod.

Tips

Verder staan er tips in over hoe je zelf de kans op darmkanker kunt verkleinen en wat je kunt doen om na een operatie sneller te herstellen. Het magazine wordt verzonden naar huisartsenpraktijken en ziekenhuizen. Ook is het online te lezen op roche.nl darmkankerhebjenietalleen.

Maart Darmkankermaand

Ieder jaar staat de maand maart in het teken van darmkanker. Stichting voor patiënten met kanker aan het spijsverteringskanaal (SPKS) en de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) besteden dan ook extra aandacht aan de risicofactoren en alarmsignalen van darmkanker. Vanuit het programma 'Mens achter de patiënt' zet Roche zich - naast de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen - in om mensen te informeren over en het voorkomen van ziektes. Dit doet ze in samenwerking met andere partners in de gezondheidszorg.