22-02-2022

Show you(r) care

Merit Boersma - Health Business Week 2
Ook de geneesmiddelensector is aanwezig op het grootste zorg gerelateerde carrière evenement van Nederland; de Health Business Week. Het thema van de 11e editie is show you(r) care.

Tijdens de opening op 21 februari vertelde Merit Boersma, manager Corporate Communicatie van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, over ontwikkelingen en uitdagingen waar de geneesmiddelensector in Nederland voor staat. Hierbij benadrukte ze vooral het grote belang van de samenwerking tussen publieke en private partijen.

Trots

De COVID-19-pandemie heeft als nooit tevoren laten zien dat de overheid, wetenschap en bedrijven elkaar hard nodig hebben bij de ontwikkeling van vaccins. Ook bij de toekomstige ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen kunnen we niet zonder elkaar. Daarom kunnen we trots zijn op de levendige LSH-sector die we in Nederland hebben, waar in medicijnhubs al volop samengewerkt wordt.

Werken in farma

Daarnaast ging Boersma in op de beeldvorming over de sector en de dynamiek die het werken in een private sector binnen een publieke omgeving met zich meebrengt. Ze nodigde de aanwezige studenten uit om een carrière in deze boeiende sector te overwegen. Ook Peter Langenbach (directeur van het Maasstad ziekenhuis), Dianda Veldman (directeur Patiëntenfederatie) en Wanda de Kanter (longarts en activiste tegen de tabaksindustrie), waren als spreker aanwezig bij de opening.

De jongerentak van de VIG, de Young Innovators of Medicines (YIM), geeft later deze week een presentatie over werken in de geneesmiddelensector.

Over Health Business Week

De Health Business Week is een carrière event voor (toekomstige) professionals in de zorg (bachelor- en masterstudenten). Het evenement opent met een aantal zorgsprekers die hun visie geven op ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Daarnaast zijn er gedurende twee weken diverse activiteiten waarbij verschillende bedrijven uit de zorg aanwezig zijn, zoals zorgverzekeraars, zorginstellingen , farmaceutische bedrijven en adviesbureaus.

Bekijk hier de presentatie van Merit Boersma (vanaf 02:54:00)