De therapie die Takeda ontwikkelt voor de behandeling van het coronavirus, heeft het potentieel om \u00e9\u00e9n van de eerste goedgekeurde behandelingen voor COVID-19 te worden. De therapie, gebaseerd op antilichamen van herstelde coronapati\u00ebnten, is nog niet getest op mensen.<\/strong><\/p>","
Dat heeft Julie Kim, voorzitter van het in Z\u00fcrich gevestigde Takeda-onderdeel dat zicht richt op plasma-afgeleide therapie\u00ebn, vorige week gezegd in een interview met Bloomberg. Het geneesmiddelenbedrijf zou een voorsprong kunnen hebben omdat het proces van de behandeling al goedgekeurd is door regelgevende instanties. \u2018We hoeven de veiligheid niet opnieuw aan te tonen, we moeten bewijzen dat de concentratie van de antilichamen in het eindproduct voldoende is om effectief te zijn tegen het nieuwe coronavirus\u2019, aldus Kim.
Antilichamen herstelde pati\u00ebnten
<\/strong>Het ontwikkelproces van de therapie, die is gebaseerd op de antilichamen van pati\u00ebnten die zijn hersteld van het coronavirus, is hetzelfde als van andere immunoglobulineproducten van Takeda, die al zijn goedgekeurd door regelgevende instanties, zei Kim tegen persbureau Bloomberg.
TAK-888
<\/strong>Rajeev Venkayya, president van de Global Vaccine Business Unit van Takeda kondigde eerder deze maand de start aan van de ontwikkeling van deze therapie (met werknaam TAK-888). Hyperimmunoglobuline is een van plasma afgeleide therapie waarvan eerder is aangetoond dat ze effectief is bij de behandeling van ernstige, acute, virale luchtweginfecties en zou een behandelingsoptie kunnen zijn voor pati\u00ebnten met COVID-19.
Bloedplasma
<\/strong>Takeda werkt samen met verschillende gezondheids- en regelgevende instanties over de hele wereld om het onderzoek vooruit te helpen. Om TAK-888 te ontwikkelen, moeten wetenschappers toegang hebben tot bloedplasma van mensen die met succes zijn hersteld van COVID-19. Kim zei dat Takeda momenteel werkt aan de overdracht van plasma uit twee landen.<\/p>