18-03-2019

Versterking samenwerking Janssen, Radboud Universiteit en Radboudumc

Radboudumc en Radboud Universiteit tekenden 12 maart een intentieverklaring voor intensievere samenwerking met geneesmiddelenbedrijf Janssen. Dit melden de betrokkenen op hun website.

Het doel is onderzoekers in staat te stellen om hoogstaand academisch innovatief onderzoek te koppelen aan de vertaalcapaciteiten van de industrie. Met de ambitie om biomedisch, farmaceutisch en klinisch onderzoek zo sneller beschikbaar te maken voor de patiënt. Radboud en Janssen zijn beide koplopers in innovatieve gezondheidszorg. Door de krachten te bundelen via deze samenwerking, moet de toegang tot innovatie voor patiënten versnellen.

Mogelijkheden vergroten
‘We krijgen in steeds hoger tempo nieuwe inzichten over ziekten. Die kennis willen we zo snel mogelijk ten goede laten komen aan zo veel mogelijk patiënten. Intensieve samenwerking met Janssen vanuit Radboudumc en Radboud Universiteit vergroot die mogelijkheden’, aldus Han van Krieken, rector magnificus van de Radboud Universiteit.

De intensievere samenwerking tussen de partijen is onder meer gericht op:

  • Wetenschappelijk onderzoek en stimuleren van talent, onder andere in oncologie en immunologie
  • Moleculen/producten/platforms
  • Technologie en licentiemogelijkheden
  • Digitale gezondheid
  • Klinische activiteiten
  • Duurzame beschikbaarheid van geneesmiddelen
  • Bredere innovatie-ecologie van gezondheidszorgsysteem

Stimulering wereldwijde innovatie
‘Door een intensieve samenwerking met Radboud aan te gaan, zijn we beter in staat om mogelijk veelbelovende projecten te identificeren. Er is een unieke synergie tussen onderzoek, zorg en valorisatie, zowel binnen Radboud als Janssen’, zegt Bart van Zijll Langhout, Lead Janssen Campus Nederland. ‘Dergelijke samenwerking komt ook de Nederlandse gezondheidszorg ten goede en stimuleert van daaruit wereldwijde innovatie.’

Unieke samenwerking
Radboud is sterk gericht op persoonsgerichte en innovatieve patiëntenzorg. Janssen, onderdeel van het Amerikaanse Johnson&Johnson, is een wereldspeler in de geneesmiddelensector. Door de samenwerking ontstaat een unieke samenwerking tussen onderzoek, onderwijs, zorg en valorisatie. Door die creatieve interactie moeten veelbelovende projecten sneller komen bovendrijven.

Persbericht Janssen

Nieuwsbericht Radboud