14-12-2021

VIG Talk 13 januari: Rituelen en geheimen van een nieuw kabinet

Combi foto Peter en Gerard
Een nieuw kabinet staat binnenkort op het bordes. Werk aan de winkel voor het vierde team van Mark Rutte, van klimaatverandering tot meer woningen en natuurlijk de bestrijding van de pandemie als brandend dossier.

Maar hoe werkt zo’n ministerieel team eigenlijk? Hoe heeft Rutte zijn team samengesteld? Wat maakt of breekt een nieuw kabinet in de eerste periode, en welke rituelen horen daar bij?

Tijdens de VIG Talk van 13 januari 2022 ontrafelen parlementair redacteur en Binnenhofduider van ‘De Nieuws BV’ (BNNVARA) Peter Kee en Gerard Schouw, directeur van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen - voorheen 25 jaar actief in de politiek, onder meer als lid van de Tweede én Eerste Kamer namens D66 - de bestuurlijke stijlen en rituele geheimen van Rutte IV.

Discussie

Na een korte presentatie van beide sprekers kunnen deelnemers aan de VIG Talk zich via de chatfunctie mengen in de discussie en vragen stellen aan de gasten.

Live 13 januari

Aanmelden voor deze VIG Talk kan al! Dit live event vindt plaats op donderdag 13 januari 2022, van 16.00 tot 17.00 uur. Deelnemers ontvangen kort voor het live event een linkje voor online toegang.

Aanmelden VIG Talk 13 januari