16-11-2021

VIG Talk 25 november: Kantelpunt naar duurzame zorg

Schermafbeelding 2021 11 02 om 14 41 46
‘Het is echt tijd om te werken aan verduurzaming van zorg. Als coöperatie VGZ willen we bijdragen aan versnelling van het tempo, breder in de zorg.’ Dat zegt strategisch zorgontwikkelaar Hanneke Wittgen (Coöperatie VGZ), één van de sprekers van de VIG Talk ‘Kantelpunt naar duurzame zorg’ op donderdag 25 november.

In Nederland is de medische sector goed voor naar schatting 7% van de CO2-uitstoot en daarmee heeft de sector grote invloed op het klimaat. Omgekeerd heeft het klimaat ook grote impact op de gezondheidszorg. ‘Het komt erop aan dat de afspraken van COP26 in de praktijk ingevuld worden. De urgentie is groot en iedere dag dat we niets doen kost een stukje leven van de volgende generaties’, aldus Maria van der Heijden, directeur MVO Nederland, de tweede spreker van de VIG Talk over de transitie naar duurzame zorg.

Green Deal

In Nederland zijn er middels de Green Deal Duurzame Zorg afspraken gemaakt over hoe de zorgsector de uitstoot kan verminderen en de impact op het milieu kan beperken. De wil is er en de urgentie en noodzaak zijn helder, maar waar staan we? En wat is er nog voor nodig om het kantelpunt naar een duurzame zorg te bereiken?

De urgentie is groot en iedere dag dat we niets doen kost een stukje leven van de volgende generaties.

Maria van der Heijden, directeur MVO Nederland

Sprekers

Hanneke Wittgen en Maria van der Heijden gaan vanuit hun eigen achtergrond en expertise in op deze vragen. Onder leiding van Gerard Schouw, directeur VIG, geven zij hun kijk op de verduurzaming van de zorg in Nederland. Van der Heijden zal daarbij ingaan op de wijze waarop MVO Nederland de beweging naar de nieuwe economie stimuleert en wat dit volgens haar zal gaan betekenen voor de betaalbaarheid van de zorg. Wittgen gaat in op de wijze waarop VGZ wil bijdragen om deze transitie naar de nieuwe economie voor elkaar te krijgen en wat dit vraagt van de verschillende ketenpartners in de zorg. Na een korte presentatie van beide sprekers kunnen deelnemers aan de VIG Talk zich via de chatfunctie mengen in de discussie en vragen stellen aan de gasten.

Aanmelden

Deze online bijeenkomst is relevant voor iedereen die actief is binnen de zorg en is geïnteresseerd in verduurzaming van de medicijnketen. U kunt zich aanmelden via onderstaande link. Dit live event vindt plaats op donderdag 25 november, van 16.00 tot 17.00 uur. Deelnemers ontvangen kort voor de start van het event een linkje voor online toegang.

Aanmelden VIG Talk 25 november