12-01-2021

VIG Talk over medicijnen en het nieuwe kabinet

Fotocombi Marieke en Marcel
Over ruim twee maanden zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Welke standpunten nemen politieke partijen in over de zorg en specifieker geneesmiddelen, ook in relatie  tot COVID-19? En wat zien we hier straks van terug in het Regeerakkoord?

Kortom: hoe denkt men op en rond het Binnenhof over de toekomst van de zorg, en het belang van geneesmiddelen en vaccins binnen die zorg? Deze vragen staan centraal tijdens de VIG Talk van 21 januari over medicijnen en het nieuwe kabinet. Ook thema’s als preventie, kostenbeheersing, uitkomstgerichte zorg en het terughalen van medicijnontwikkeling en -productie, komen aan de orde.

Sprekers

Sprekers zijn Marcel Gerritsen (directeur public affairs bureau BPRA, gespecialiseerd in gezondheidszorg) en journalist Marieke ten Katen (zorgredacteur bij Elsevier Magazine). Gerritsen en Ten Katen volgen de ontwikkelingen rondom het Binnenhof op de voet.

Discussie

Na een korte presentatie van beide sprekers voelt dagvoorzitter Gerard Schouw (directeur Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen) ze aan de tand over verkiezingsprogramma’s, de belangrijkste zorgthema’s, en de rol van geneesmiddelen en vaccins in een nieuw regeerakkoord. Deelnemers aan de VIG Talk kunnen zich via de chatfunctie mengen in de discussie en vragen stellen aan de gasten.

Aanmelden

Deze bijeenkomst is relevant voor iedereen die actief in binnen de gezondheidszorg. U kunt zich aanmelden via onderstaande link. Dit live event vindt plaats op donderdag 21 januari, van 16.00 tot 17.00 uur. Deelnemers ontvangen kort voor het live event een linkje voor online toegang.

Aanmelden VIG Talk 21 januari