20-10-2020

VIG Talk over ‘veelkoppig monster’ AMR

‘Als we niets doen, kan het veelkoppige monster AMR op termijn grotere maatschappelijke en economische impact krijgen dan COVID-19 nu heeft’, zegt Brigit van Soest-Segers. ‘Daarom is het zo goed dat de VIG Talk op 29 oktober om dit onderwerp draait!’

Van Soest is programmamanager van de Duurzame Farmacie coalitie (Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, Bogin, KNMP en Neprofarm). Verspreiding van antibiotica via water speelt een belangrijke rol het ontstaan van antimicrobiële resistentie (AMR).

Consortium
’Samenwerking tussen de water- en zorgsector is dus cruciaal’, vervolgt Van Soest. ‘Om die reden is er de afgelopen zomer een groot consortium opgericht, om dit probleem te bestrijden. Dat is een mooie start, maar er is nog veel te doen.’

Twee sprekers

Tijdens de VIG Talk van 29 oktober gaan twee sprekers in op verschillende facetten van AMR. Remko van Leeuwen (Madam Therapeutics) focust zich in zijn presentatie op de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen, zoals het Netflixmodel. Maarten van Dongen (AMR Insights) gaat in op duurzaamheid en gezondheid.

Aanmelden

De VIG Talk wordt live uitgezonden, op donderdag 29 oktober van 16.00 tot 17.00 uur. VIG-directeur Gerard Schouw is dagvoorzitter. Deelnemers kunnen online vragen stellen, via de chatfunctie. Aanmelden kan via onderstaande link.