08-01-2019

Voordragen kandidaten Prix Galien gestart

In oktober dit jaar vindt de uitreiking plaats van de Prix Galien 2019. Naast de Pharmaceutical Award en de MedTech Award wordt ook de Research Award uitgereikt. Vanaf 1 januari is het mogelijk om kandidaten voor deze drie prijzen voor te dragen.

Voor de Prix Galien Pharmaceutical Award 2019 komen innovatieve en betekenisvolle geneesmiddelen in aanmerking die in 2018 op de Nederlandse markt zijn gebracht en beschikbaar zijn voor alle patiënten. Ook mogen zij niet langer dan drie jaar geleden een Europese handelsvergunning hebben ontvangen of geregistreerd zijn bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Kandidaten voor deze prijs dienen vóór 12 maart online te worden aangemeld.

MedTech Award
De Prix Galien MedTech Award 2019 beloont aantoonbaar waardevolle innovaties in de zorg voor patiënten, mantelzorgers en zorgverleners. In aanmerking komen onder meer innovaties op het gebied van medische apparatuur, diagnostica en e-Health oplossingen. Ook robotics, domotica en wearables/draagbare technologie vallen onder deze categorie, evenals big data en ATMP (Advanced Therapy Medicinal Product). Kandidaten voor deze prijs moeten vóór 12 maart online worden aangemeld.

Research Award
De Prix Galien Research Award bekroont het wetenschappelijk onderzoek van een vooraanstaande, jonge onderzoeker, of een onderzoeksteam, dat van grote betekenis is voor fundamenteel of klinisch geneesmiddelenonderzoek. De winnaar ontvangt een geldbedrag van vijfduizend euro. Onderzoekers kunnen ook zichzelf als kandidaat aanmelden. Kandidaten moeten vóór 12 maart online worden aangemeld.

Uiteindelijke winnaars
In juni selecteert de jury uit de inzendingen van de Research Award de genomineerden voor de Prix Galien Research Award 2019. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking in oktober. Ook maakt de jury dan de genomineerden en winnaars bekend van de Pharmaceutical- en MedTech Award bekend gemaakt. De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen is partner van de Prix Galien Awards 2019.

Website Prix Galien