07-09-2021

Webinar over Europese portal voor klinisch onderzoek (CTIS)

Klinisch onderzoek
Begin 2022 moet al het klinisch onderzoek binnen Europa met geneesmiddelen voor menselijk gebruik voor goedkeuring worden ingediend via CTIS: een centrale Europese portal van de EMA. Op 16 september organiseren de VIG en ACRON een gratis webinar over CTIS.

Om alle toekomstige gebruikers van het CTIS-systeem voor te bereiden op deze verandering, heeft de EMA een trainingsprogramma gelanceerd. Alle betrokkenen bij klinisch onderzoek en toekomstige gebruikers in Nederland kunnen hier tijdens het webinar kennis mee maken. Ook komen de vervolgstappen die de komende maanden worden genomen aan de orde.

Programma

Het webinar over CTIS vindt plaats op 16 september van 10:00 tot 11:00 uur. Marieke Meulemans (GCP Central en tevens reviewer van de EMA CTIS-trainingen) laat zien welke trainingsprogramma’s er momenteel beschikbaar zijn en waar deze te vinden is. Ook kan zij ondersteunen bij de voorbereiding van CTIS, met handige tips en praktische informatie.

Het webinar is tot stand gekomen dankzij de gezamenlijke inzet en expertise van de ACRON/VIG-werkgroep CTIS waar verschillende personen uit het veld zijn aangesloten.

Voor meer informatie en inschrijven, klik hier.