09-04-2019

Zorgexperts geven visie op digitalisering patiëntenzorg

["

Kunstmatige intelligentie, blockchain<\/em>, pharmbots<\/em>, zorg-apps, wearables<\/em>, big data. Digitalisering kan de pati\u00ebntenzorg in de nabije toekomst ingrijpend veranderen. In het boek \u2018Pharmaceutical Care in Digital Revolution\u2019, dat deze week is uitgekomen, geven zeven opinieleiders hun visie op nieuwe digitale zorgtechnologie.<\/p>","

Samensteller van het boek, Claudia Rijcken, zet aan de hand van interviews met nationale en internationale farmaceutische en technologische zorgexperts, de belangrijkste redenen op een rij waarom het toekomstige zorgmodel zal veranderen onder invloed van verdere digitalisering. Rijcken geeft verder een overzicht van verschillende technologie\u00ebn die deze veranderingen zullen versnellen en de randvoorwaarden voor zorgverleners om succesvol te innoveren.

Pharmbots
<\/strong>Nieuwe technologie\u00ebn zoals wearables<\/em>, apps en digitale therapeutics leveren zorgdata, die samen een veel exacter beeld van de pati\u00ebnt en welzijn geven, verwacht Rijcken. Hier kunnen weer innovatieve, slimme zorgproducten uit voortkomen, zoals pharmbots<\/em> (virtuele zorgassistenten), die de pati\u00ebnt kunnen voorlichten over geneesmiddelen. \u2018Technologische innovatie verandert de wijze waarop wij de huidige en toekomstige zorg aanbieden en hoe we deze toegankelijk, betaalbaar en duurzaam kunnen houden\u2019, schrijft Rijcken.

Interactief
<\/strong>De auteur gaat, naast de vooruitgang in digitale gezondheidstechnologie, in op de impact op compliance<\/em>, ethiek en educatie. Het boek bevat verder links naar lezingen, verklarende animaties, technologische feiten, tutorials<\/em> en best practices<\/em>. De tekst wordt ondersteund door interactieve QR-codes en twaalf korte animaties<\/a>. Het boek is mede mogelijk gemaakt door de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen.

Over Claudia Rijcken
<\/strong>Claudia Rijcken, oprichter van start-up pharmacare.ai, is expert op het gebied van digitalisering in de farmaceutische zorg. Rijcken, van origine apotheker, helpt onder de vlag van Brightlands Innovation Factory - een community voor open innovatie in gezondheid en duurzaamheid \u2013 startende bedrijven met strategische vraagstukken. Ze werkte eerder aan digitale innovaties bij Novartis.<\/p>