MedicijnMonitor 2021

Een constructieve dialoog over geneesmiddelen is alleen mogelijk als er helderheid is over feiten en cijfers. Daarom publiceert de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen regelmatig een nieuwe editie van de MedicijnMonitor, een overzicht met actuele gegevens over de geneesmiddelensector.

200594_VIG_MM cover_02
200594_VIG_MM nieuws_01

Deze editie brengt weer tal van data in beeld, in overzichtelijke infographics. Bijvoorbeeld dat er binnen een jaar na de uitbraak van COVID-19 al ruim 800 vaccins en medicijnen in onderzoek waren tegen dit virus, waarvan er ook al enkele zijn goedgekeurd. En dat er momenteel 18.000 geneesmiddelen in ontwikkeling zijn, waarvan ruim 1.000 gen- of celtherapieën.

Digitale versie MedicijnMonitor 2021

Downloadbare PDF