10-12-2019

Bijeenkomst KPMG over life sciences en healthcare sector

Op 13 januari organiseren KPMG en de Academie Nieuwezorg de bijeenkomst ‘Trends en ontwikkelingen in life sciences en healthcare; wat staat ons te doen?’ Twee recent verschenen rapporten van KPMG over de sector worden hier toegelicht.

KPMG-onderzoekers David Ikkersheim en Camal Handor presenteren hun onderzoek ‘Life sciences; unlocking the full potential of the Dutch Life Sciences sector’. Hierin stellen zij dat Nederland de R&D-functie toekomstbestending moet maken om internationaal mee te kunnen blijven doen. Dit vraagt om meer samenwerking in het delen en gebruik van data, het wegnemen van onnodige regelgeving en het verhogen van de overheidsinvesteringen in R&D.

Verbonden landschap
De tweede publicatie (‘Wie doet het met wie; het verbonden landschap’) richt zich op de vraag: hoe geeft het Nederlandse zorglandschap vorm aan verdere integratie en samenwerking van zorgverlening. De life sciences sector is een belangrijke speler in deze ontwikkeling.

Health Holland
Daarnaast zal Nico van Meeteren, als executive director van Health Holland zijn visie op de toekomst van life sciences sector en de rol van Health Holland hierin presenteren. De bijeenkomst is bedoeld voor (general) managers van organisaties werkzaam in de life sciences sector. Klik hier voor het programma en aanmelden.