Actueel

Overzicht van nieuwsberichten, blogs, interviews en actuele thema's binnen de geneesmiddelensector

27 artikelen gevonden met het onderwerp:
Filter op:

Position paper Duurzame zorg

07-03-2023

Donderdag 9 maart vindt het commissiedebat verduurzaming van de zorg plaats. De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) maakt graag van deze gelegenheid gebruik om de Kamer te informeren over de bijdrage van geneesmiddelenbedrijven aan de verduurzaming van de zorg (Green Deal 3.0) en aan het verkleinen van de milieu-impact van geneesmiddelengebruik door patiënten.

Position paper Medische preventie

14-02-2023

De overheid zet zich met het Nationaal Preventieakkoord in om Nederlanders gezonder te maken. Dit doet ze vooral door het stimuleren van een gezonde levensstijl en het realiseren van een groene, beweegvriendelijke leefomgeving. Maar om Nederland écht gezonder te maken is het belangrijk om ook breed in te zetten op medische preventie. De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) heeft een position paper ontwikkeld over hoe meer aandacht voor medische preventie kan bijdragen aan het voorkomen, voorspellen en effectiever behandelen van ziektes.

Position paper ‘Betere inzet medicijnen beperkt arbeidstekort zorg’

13-01-2023

De toegankelijkheid van de zorg in Nederland staat zwaar onder druk, daarom debatteert de Tweede Kamer op 18 januari 2023 over het arbeidsmarktbeleid in de zorg. De vergrijzing zorgt ervoor dat de vraag naar zorg stijgt, terwijl er steeds minder mensen zijn die zorg verlenen. Geneesmiddelenbedrijven weten als geen ander hoe effectiever gebruik van geneesmiddelen een belangrijke bijdrage kan leveren aan het oplossen van de personeelstekorten in de zorg. In het position paper ‘Betere inzet medicijnen beperkt arbeidstekort zorg’ schetst de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen hoe geneesmiddelen en de geneesmiddelensector hieraan kunnen bijdragen.

Whitepaper Nederland als Europese medicijnhub

21-11-2022

In het whitepaper ‘Nederland als Europese medicijnhub; publiek-private samenwerking in de polder’ worden verschillende stakeholders in het ecosysteem gevraagd naar hun visie op de positie van Nederland als toonaangevend land op het gebied van geneesmiddelenontwikkeling. In een aantal rondetafelbijeenkomsten begin 2023 worden de dilemma’s en uitdagingen besproken met als doel de ontwikkeling van een nationaal innovatief ecosysteem een boost te geven.