28-05-2019

YIM reikt Scale-up Award uit op carrièrebeurs Life Sciences

YIM blauwe achtergrond
Diederik Grootendorst heeft namens de Young Innovators of Medicines donderdag de Scale-up Award uitgereikt tijdens het BCF Career Event. De prijs voor de meest veelbelovende scale-up in life sciences ging naar Ntrans Technologies.

Ntrans ontwikkelt genetische modificatie-applicaties op basis van CRISPR-technologie om onder andere erfelijke DNA-afwijkingen te repareren. Op basis van de toekomstige potentie van deze techniek gaf het publiek Ntrans de meeste stemmen. De twee andere genomineerden voor de prijs waren MIMETAS en SkylineDx.

Inspirerend

'Marco de Boer wist namens Ntrans op een heldere en inspirerende manier de mogelijkheden van het Ntrans-platform te beschrijven en dat enthousiasmeerde duidelijk veel van de jonge ambitieuze studenten in de zaal', aldus Grootendorst. De Scale-Up prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een groeiende start-up in de biotech met als doel ook kleinere Nederlandse biotechbedrijven de exposure te geven om potentiële nieuwe medewerkers aan te trekken.

BCF

Het BCF Career Event is de grootste carrièrebeurs voor Life Sciences. Het is de ontmoetingsplaats voor iedereen die actief is of wil zijn in BioLife Sciences, Chemie, Food of Farma. De Young Innovators of Medicines gaven er een workshop over werken in de geneesmiddelensector. 'We vinden het belangrijk om met jonge talenten in gesprek te gaan over werken in de farma. We zien dat de interesse groot is, maar dat er nog veel vragen leven over vooropleiding, kwalificaties en functies die mogelijk zijn. We vertellen graag hoe leuk het is om voor een innovatief geneesmiddelenbedrijf te werken en hoe dit kan bijdragen een de zorg in Nederland', zegt Grootendorst.