05-04-2022

Brussel Best Belangrijk; VIG-webinar over Europa

Fons Cazius
Op 19 april start de VIG met een nieuwe reeks bijeenkomsten over Europa; ‘Brussel best belangrijk.’ Onze adviseur Internationale Zaken, Fons Cazius, praat onze leden in vier interactieve sessies bij over Europese actualiteiten en de activiteiten van de VIG in Den Haag en Brussel. De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor de leden van de VIG.

De coronacrisis heeft tot een ongekende Europese samenwerking op het terrein van gezondheidszorg geleid. De Europese Commissie heeft al voor de pandemie haar Farmaceutische Strategie gepresenteerd, daarmee wil ze de beschikbaarheid, betaalbaarheid en toegankelijkheid van geneesmiddelen verbeteren.

Hoewel Brussel misschien soms ver weg voelt, zijn de gevolgen van aanpassingen in het Europees beleid duidelijk merkbaar in Nederland.

Fons Cazius | Adviseur Internationale Zaken | Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen

Europa steeds belangrijker

Fons Cazius: ‘Hoewel Brussel misschien soms ver weg voelt, zijn de gevolgen van aanpassingen in het Europees beleid duidelijk merkbaar in Nederland. Zo wil de Europese Commissie begin volgend jaar haar voorstellen presenteren voor de hervorming van de geneesmiddelenwetgeving. Ook de plannen voor de aanpassing aan de weesgeneesmiddelenverordening staan op de Brusselse agenda. De VIG zet zich dan ook samen met de Europese brancheorganisatie EFPIA in voor een verbetering van het Europese innovatieklimaat. In deze eerste sessie wil ik graag verder op deze onderwerpen ingaan.’

Aanmelden

Wilt u ook alle ins en outs van Europa horen van een échte Brussel-kenner, schrijf je dan in voor dit gratis webinar.

De online sessie wordt live uitgezonden op dinsdag 19 april van 12.00 en duurt tot 13.00 uur. Deelnemers ontvangen kort voor het event een link voor online toegang.