Actueel

Overzicht van nieuwsberichten, blogs, interviews en actuele thema's binnen de geneesmiddelensector

39 artikelen gevonden met het onderwerp:
Filter op:

Position paper VIG Commissiedebat Water

06-06-2023

Op woensdag 7 juni vindt het commissiedebat Water plaats. Slechts één procent van de Nederlandse wateren verdient het predicaat 'goed'; daarmee is de waterkwaliteit in Nederland het slechts van alle EU-lidstaten. Er rust een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid op de overheid, burgers en bedrijven om de kwaliteit van ons water te verbeteren. De geneesmiddelensector levert veel inspanningen om de milieu-impact van geneesmiddelenproductie en -gebruik te verminderen. De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) vertegenwoordigt ruim veertig innovatieve geneesmiddelenbedrijven en maakt graag van de gelegenheid gebruik twee punten onder de aandacht van de Kamer te brengen.

Factsheet Klinisch onderzoek in Nederland

23-05-2023

Klinisch onderzoek draagt bij aan meer behandelopties voor de Nederlandse patiënt. De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) wil Nederland daarom Europees koploper maken in klinisch onderzoek.

Bidbook LSH-sector: Welcome to the Netherlands

11-04-2023

Introducing the new bidbook for international innovators in health & care: ‘Welcome to the Netherlands, Europe’s Connected Life Sciences & Health Metropolis’ Do you want to know all about the Dutch vibrant Life Sciences & Health ecosystem and how we are advancing the future of health? The bidbook shows why the Netherlands is an attractive place for innovative business and an accessible and interconnected metropolis for sharing knowledge and innovations. Take a look at the exciting developments in health & care in the Netherlands!

Position paper Duurzame zorg

07-03-2023

Donderdag 9 maart 2023 vond het commissiedebat verduurzaming van de zorg plaats. De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Kamer te informeren over de bijdrage van geneesmiddelenbedrijven aan de verduurzaming van de zorg (Green Deal 3.0) en aan het verkleinen van de milieu-impact van geneesmiddelengebruik door patiënten.