16-04-2019

Kandidaten gezocht voor Patient Innovation Award 2019

Dit najaar reikt Roche de Patient Innovation Award uit, voor het beste project dat op een innovatieve manier bijdraagt aan de kwaliteit van leven van mensen met een ziekte of aandoening. Kandidaten voor de prijs kunnen tot en met 31 mei worden aangemeld.

De Patient Innovation Award wordt jaarlijks uitgereikt en komt in de plaats van de tweejaarlijkse Roche Oncology Award. Met de vernieuwde prijs wil Roche vaker en op een breder terrein zorginnovaties stimuleren. Dit kan een project zijn wat patiënten helpt grip te houden op hun dagelijks leven, hen ondersteunt bij het nemen van beslissingen rondom hun zorg of een project dat patiënten in staat stelt om weer te werken. De genomineerde projecten kunnen betrekking hebben op verpleging, voorlichting, verzorging, begeleiding of ondersteuning van patiënten. Aan de prijs is een geldbedrag van maximaal € 20.000,- verbonden.

Een onafhankelijke vakjury, bestaande uit een brede vertegenwoordiging uit de zorg, beslist samen met het publiek welk project de Patient Innovation Award wint. Op vrijdag 28 juni selecteert de jury drie tot vijf projecten uit alle uitzendingen. Het publiek kan vervolgens tussen 15 augustus en 15 september een stem uitbrengen op zijn favoriete innovatie. De winnaar van de prijs wordt op 3 oktober bekendgemaakt tijdens de Roche Dialogue.