04-02-2020

Ministers Hoekstra en Wiebes onder de indruk Nederlandse bioscience

Artificial intelligence, big data, nanotechnologie, biotech. Galapagos heeft het allemaal in huis, constateerden minister Wopke Hoekstra en Eric Wiebes gisteren bij een werkbezoek aan het Leiden Bio Science Park.

Hoekstra (Financiën) liet na afloop zijn bewondering blijken voor de innovatieve technologieën die het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf toepast bij de ontwikkeling van geneesmiddelen. ‘We zouden daar in Nederland veel intensiever aan mee moeten doen’, aldus Hoekstra. Hij besprak samen met collega Wiebes (Economische Zaken) hoe de regering ervoor kan zorgen dat bedrijven als Galapagos zich in Nederland vestigen.

Boston
Gerard Schouw, directeur Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, is verheugd over de betrokkenheid en belangstelling van beide ministers voor de biotechsector. ‘De politieke en maatschappelijke aandacht voor de economische potentie van de biotechsector verdient meer aandacht. Want Nederland heeft alles in huis om het Boston van Europa te zijn. We hebben de kennis, de mensen, de onderzoeksinfrastructuur en dat alles op een compact oppervlak.’

Standpunt VIG over vestigingsklimaat