01-02-2022

VIG Talk 10 februari over Horizonscan: Regeren is vooruitzien

Combi foto VIG Talk 100222, Wim de Haart, Niels Speksnijder
Het Zorginstituut Nederland publiceert sinds 2015 de Horizonscan: een openbaar en actueel overzicht van geneesmiddelen die naar verwachting de komende twee jaar op de Nederlandse markt verschijnen.

Hoe komt deze lijst tot stand, wie zijn daarbij betrokken en hoe kan de Horizonscan helpen bij het versnellen van de toegang tot medicijnen? Hierover gaat de VIG Talk van donderdag 10 februari.

Sprekers

De eerste spreker van deze nieuwe VIG Talk is dr. Niels Speksnijder, coördinator Horizonscan Geneesmiddelen bij het Zorginstituut. Hij neemt ons mee in de totstandkoming van de Horizonscan, de samenwerking daarin met anderen en wat hij ziet als mogelijke verbeteringen in de toekomst.

De tweede spreker is Wim de Haart, manager Gezondheidseconomie en Vergoedingen bij de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen. De Haart ziet de Horizonscan als een startpunt om patiënten, behandelaars, ziekenhuizen, zorgverzekeraars en overheidsorganen in een vroegtijdig stadium op de hoogte te brengen van de marktintroducties van innovatieve geneesmiddelen. Tijdens de VIG Talk gaat hij nader in op de mogelijke consequenties van de nieuwe geneesmiddelen in de Horizonscan op het toegangssysteem.

Discussie

Na een korte presentatie van beide sprekers, kunnen deelnemers aan de VIG Talk zich via de chatfunctie mengen in de discussie en vragen stellen.

Aanmelden

De (online) VIG Talk wordt live uitgezonden, op donderdag 10 februari 2022, van 16.00 tot 17.00 uur. Carla Vos, hoofd Kennis & Beleid en plaatsvervangend directeur van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, is dagvoorzitter. Deelnemers ontvangen kort voor het event een link voor online toegang.

Aanmelden VIG Talk Horizonscan: Regeren is vooruitzien

Artikel over nieuwe Horizonscan (08-12-2021)