01-09-2020

VIG Talk op 3 september: aanmelden kan nog!

‘Nederland als medicijnhub’. Dát is het thema van de allereerste VIG Talk, de online opvolger van de vertrouwde kennisateliers van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG). Brigitte Drees (Pivot Park) en Hans de Boer (VNO-NCW) zijn de sprekers.

Meer dan 600 professionals werken vanuit ruim 60 bedrijven in het Pivot Park, in de regio Oss. Het is een uitgelezen locatie voor innovatieve bedrijven in de geneesmiddelensector. Pivot Park beslaat ruim 6 hectare en is een van de snelst groeiende campussen in Nederland. Het bedrijvenpark heeft ruim 25.000 vierkante meter aan R&D faciliteiten, laboratoria en clean rooms.

Hot spot

Brigitte Drees is sinds maart 2018 directeur van deze hot spot. Na haar opleiding farmacie aan de Universiteit Utrecht werkte Drees in diverse rollen bij onder meer Organon, Alliance Health Care, Polos en Orly Pharma. Zij weet als geen ander welke kansen en bedreigingen er zijn voor farmaceutische bedrijven die in Nederland klinisch onderzoek en productie willen starten en opschalen. Ze vertelt er over in de VIG Talk op 3 september.

Kansen benutten

Deelnemers aan de VIG Talk kunnen via de chat vragen stellen aan Brigitte Drees én de andere spreker, Hans de Boer, voorman van VNO-NCW. De Boer heeft er het afgelopen jaar geen geheim van gemaakt dat hij vindt dat Nederland en Europa qua medicijnproductie te afhankelijk zijn van landen als India en China.
‘Ons land heeft de perfecte uitgangspositie om het Boston van Europa te worden’, zei De Boer in juli, bij de overhandiging van het achtpuntenplan Nederland als medicijnhub van de VIG. ‘Het is nu een kwestie van kansen benutten.’

Aanmelden

VIG-directeur Gerard Schouw presenteert de VIG Talk, live vanuit WTC The Hague. Aanmelden voor de allereerste VIG Talk is nog mogelijk! Dit online event vindt plaats op donderdag 3 september, van 16.00 uur tot 17.00 uur. Deelnemers ontvangen donderdagochtend een linkje per mail.

Aanmelden VIG Talk 3 september


‘Nederland als medicijnhub’ – een achtpuntenplan