16-02-2021

VIG- en YIM-events begin maart

medicijnbeleid
Een volle agenda de komende weken! Op 2 maart organiseren VIG en HollandBio een verkiezingsdebat, 4 maart volgt de VIG Talk over betaalbaarheid en beschikbaarheid van medicijnen. En een nationaal register staat 11 maart centraal bij een online YIM event.

VIG/HollandBIO-verkiezingsdebat

Op 2 maart, van 15.00 tot 16.30 uur organiseren de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) en HollandBIO een online verkiezingsdebat over de beschikbaarheid en betaalbaarheid van innovatieve geneesmiddelen. Afgevaardigden van onder meer CDA (Joba van den Berg), 50Plus (Liane den Haan), VVD en D66 gaan virtueel met elkaar in debat over actuele thema’s in relatie tot geneesmiddelen, zoals: duurzame betaalbaarheid, nieuwe behandelingen (personalised medicine en gentherapieën), medicijntekorten en geneesmiddelenproductie en -ontwikkeling terughalen naar Europa.

VIG Talk

Op donderdag 4 maart draait de VIG Talk om verschillende onderwerpen: GVS, WGP en medicijntekorten. De rode draad bij deze online bijeenkomst is betaalbaarheid en beschikbaarheid van geneesmiddelen. Sprekers bij deze VIG Talk zijn Jean Hermans (voorzitter van de Bogin, de belangenorganisatie van fabrikanten van generieke geneesmiddelen in Nederland) en Wim de Haart (manager gezondheidseconomie en vergoedingen bij de VIG). Aanmelden is al mogelijk, zie onder!

YIM-event over nationaal register

De Young Innovators of Medicines (YIM) organiseren op donderdag 11 maart het online event ‘Nationaal register: de toekomst in het delen van zorgdata’. Geertje Goedhart-de Wolf, projectcoördinator van HemoNed, vertelt over het register van hemofiliepatiënten en aanverwante aandoeningen in Nederland. Joep Rijnierse, medisch directeur Amgen, deelt zijn visie op nationale registers. Na de presentaties is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Dit evenement is toegankelijk voor alle jonge professionals van de lidbedrijven van de VIG.