Actueel

Overzicht van nieuwsberichten, blogs, interviews en actuele thema's binnen de geneesmiddelensector

5 artikelen gevonden met het onderwerp:
Filter op:

Factsheet Klinisch onderzoek in Nederland

23-05-2023

Klinisch onderzoek draagt bij aan meer behandelopties voor de Nederlandse patiënt. De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) wil Nederland daarom Europees koploper maken in klinisch onderzoek.

Bidbook LSH-sector: Welcome to the Netherlands

11-04-2023

Introducing the new bidbook for international innovators in health & care: ‘Welcome to the Netherlands, Europe’s Connected Life Sciences & Health Metropolis’ Do you want to know all about the Dutch vibrant Life Sciences & Health ecosystem and how we are advancing the future of health? The bidbook shows why the Netherlands is an attractive place for innovative business and an accessible and interconnected metropolis for sharing knowledge and innovations. Take a look at the exciting developments in health & care in the Netherlands!

Position paper Duurzame zorg

07-03-2023

Donderdag 9 maart 2023 vond het commissiedebat verduurzaming van de zorg plaats. De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Kamer te informeren over de bijdrage van geneesmiddelenbedrijven aan de verduurzaming van de zorg (Green Deal 3.0) en aan het verkleinen van de milieu-impact van geneesmiddelengebruik door patiënten.

Position paper Medische preventie

14-02-2023

De overheid zet zich met het Nationaal Preventieakkoord in om Nederlanders gezonder te maken. Dit doet ze vooral door het stimuleren van een gezonde levensstijl en het realiseren van een groene, beweegvriendelijke leefomgeving. Maar om Nederland écht gezonder te maken is het belangrijk om ook breed in te zetten op medische preventie. De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) heeft een position paper ontwikkeld over hoe meer aandacht voor medische preventie kan bijdragen aan het voorkomen, voorspellen en effectiever behandelen van ziektes.