Aandacht voor naasten tijdens Wereldkankerdag

Zaterdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Aandacht voor kanker blijft nodig, aangezien het aantal diagnoses stijgt. Dit jaar staan de naasten centraal, gezien de enorme impact op hun leven.

De Union for International Cancer Control (UICC) is de initiatiefnemer van Wereldkankerdag. Ze hebben deze dag officieel gemarkeerd ‘om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker te onderstrepen’. De UICC is de internationale organisatie voor kankerbestrijding, waarbij meer dan 800 lid-organisaties zijn aangesloten.

Ook geneesmiddelenbedrijven steunen het wereldwijde initiatief. Zij zetten zich dagelijks in voor het ontwikkelen van betere geneesmiddelen. De afgelopen vijf jaar zijn er in Nederland nieuwe geneesmiddelen ontwikkeld voor de behandeling van ruim twintig kankersoorten.

‘Wij streven naar de juiste behandeling voor de juiste patiënt op het juiste moment’, zegt Erik Jan Dammers, hoofd oncologie en immunologie Benelux van Sanofi Genzyme. Naar aanleiding van Wereldkankerdag geeft hij een interview over de visie van Sanofi op oncologie en de ontwikkelingen in Nederland. Lees het hele interview.

Ook in Nederland wordt gehoor gegeven aan het internationale initiatief, lees daar meer over op deze website.

Kanker-2520x1500-RGB-DEF_16120701