Vacature Young Professional Data

Ben je (bijna) klaar met je Master opleiding in bijvoorbeeld de richting van Health Economics, Health Sciences, Medical Natural Sciences of Science, Business & Innovation? Ben je leergierig, energiek en voel jij je thuis in een projectmatige werkomgeving?

10 aug 2017

De organisatie
De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen is dé brancheorganisatie voor innovatieve geneesmiddelenbedrijven in Nederland. Met diverse beleids- en projectactiviteiten dienen wij het overkoepelend belang van onze 44 leden, waar in totaal zo’n tienduizend mensen werken. Ons doel is snelle beschikbaarheid van de juiste nieuwe geneesmiddelen voor patiënten en het stimuleren van het ontwikkelen en produceren van geneesmiddelen in Nederland. Dat is betekenisvol werk, waarvoor volop maatschappelijke aandacht is.

Context
Wij werken onder andere aan een duurzame en dynamische infrastructuur voor het standaardiseren, ontsluiten en delen van data die essentieel zijn voor gezondheidsonderzoek. De geneesmiddelensector beschikt over een schat aan kennis, bijvoorbeeld op het gebied van farmacotherapeutische kennis, klinische studies en dataverzameling en -analyse. De uitdaging is om die kennis optimaal in te zetten en te delen met patiënten en andere partijen waarmee datamodellen kunnen worden ontwikkeld ten behoeve van preventie en predictie van ziekten, binnen een toekomstbestendig en duurzaam bedrijfsmodel.

Vanuit de Vereniging willen we vanaf dit najaar volop inzetten op de toekomst van Digital Pharma: de betekenis en mogelijkheden van Real World Data voor de geneesmiddelensector. We denken daarbij onder andere aan:

• Een masterplan voor één National Healthcare registry in samenwerking met onze projectgroep Real Life Data;
  • Real World Data binnen Value Based Healthcare in samenwerking met onze projectgroep VBHC;
  • Real World Data binnen Personalised Medicine in samenwerking met onze projectgroep Personalised Medicine;
  • Een Track Record van Nederland op gebied van ICT/Real World Data binnen ons project PharmInvest Holland (om Nederland aantrekkelijk(er) te maken en te houden voor R&D en de productie van medicijnen);
  • Een nog op te starten project: Real World Data in Pharma and Medtech.

De functie
In de functie van Young Professional werk je op de afdeling Kennis & Beleid. Deze afdeling richt zich op de vakgebieden Regelgeving & Toegang/Markttoelating, Gezondheid & Economie, Patiënt & Wetenschap, Innovatie en Life Sciences & Health. Op alle gebieden zijn onze (senior) adviseurs/projectleiders actief. Zij leiden projecten en programma’s in het belang van onze leden. In jouw rol houd jij je bezig met datascience ter ondersteuning van de projecten waarbij real world data een belangrijke rol spelen. Jij bent in staat om data te analyseren, maar ook na te denken over de strategische mogelijkheden die de data bieden. Je adviseert over het gebruik en bent in staat om onze nog abstracte visie op datagebruik door te vertalen naar concrete mogelijkheden en projecten.

Je zorgt voor effectief kennismanagement en goede advisering zodat anderen op een boeiende en efficiënte manier worden meegenomen in voor hen belangrijke ontwikkelingen en (on)mogelijkheden op het gebied van Real World Data. Met als resultaat dat werkzaamheden, initiatieven en producten maximaal aansluiten bij de meest actuele ontwikkelingen.

Jouw profiel
Je wilt succesvol zijn en hebt veel energie om zaken aan te pakken. Complexe vraagstukken benader je op een praktische manier en je stopt niet voordat je weet hoe het zit. Door je creatieve en onafhankelijke wijze van denken kun je kritisch en grensverleggend zijn. Je biedt collega’s en anderen graag de helpende hand en vindt het leuk om in contact te staan met een diversiteit aan mensen. Je wilt je graag ontwikkelen in jouw vakgebied en houdt van projectmatig werken.

De competenties die je inzet en waarin je gaat groeien zijn:
Ambitie | Creativiteit | Resultaatgerichtheid | Innoveren | Samenwerken | Probleemanalyse | Aandacht voor details | Zelfontwikkeling

Eisen
Je herkent je in het beschreven profiel. Je hebt een (bijna) afgeronde universitaire studie en aantoonbare affiniteit met de zorgketen. Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal is een vereiste.

Ons aanbod
We bieden je in beginsel een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. In deze periode heb je de mogelijkheid bij te dragen aan een aantal mooie projecten, deze verder te ontwikkelen en op de kaart te zetten in een uitgebreid netwerk van stakeholders in de geneesmiddelen- en zorgbranche. Er is veel ruimte voor eigen initiatieven. Onze organisatie bestaat uit circa 20 mensen en biedt je een leuke en dynamische werkomgeving vanuit een prettig kantoor in het WTC Den Haag. De arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van wat je meebrengt en marktconform. Naast het inhoudelijk boeiende werk bieden we je ruime ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.

De procedure
Voor inlichtingen kun je bellen met Fons Cazius op 070 – 3132221. Je motivatie en curriculum vitae mail je voor 1 september aanstaande naar s.berndsen@innovatievegeneesmiddelen.nl. Na een selectie op de harde eisen nodigen we een aantal mensen uit voor een kennismakingsgesprek. Er worden twee gespreksrondes gehouden, is er hierna sprake van een wederzijdse match dan vindt er een arbeidsvoorwaardengesprek plaats. Een talentanalyse is, mede in het kader van jouw ontwikkeling, onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.