diabetes-528678_1280

Mensen met diabetes type 2 hebben vaak ook andere gezondheidsklachten

Mensen van 45 jaar of ouder die aangeven dat ze diabetes type 2 hebben, rapporteren ook vaker langdurige aandoeningen aan onder meer hart en vaten, dan 45-plussers zonder diabetes. Dit meldt het AD over CBS onderzoek, vandaag op Wereld Diabetes Dag.

Bijna 9 op de 10 diabetici ontvangt naast diabetesmiddelen ook medicatie tegen hart- en vaataandoeningen, blijkt uit een studie van het CBS op basis van een nieuwe analyse met cijfers uit de Gezondheidsenquête en het register verstrekte geneesmiddelen.

In de medische literatuur is al veel te vinden over de relatie tussen diabetes en andere aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, nierproblemen en oogproblemen. “De vraag is of de gemiddelde Nederlander weet wat er kan spelen als je diabetes hebt. Daarom vonden wij het interessant om eens in kaart te brengen wat deze mensen nog meer allemaal aan gezondheidsklachten hebben als ze eenmaal diabetes krijgen”, aldus een woordvoerster van het CBS. Het onderzoek werd gedaan in het kader van Wereld Diabetes Dag die vandaag wordt gehouden. Wereld Diabetes Dag is de belangrijkste wereldwijde bewustwordingcampagne voor diabetes.

AD

CBS