Philips logo 2 10924321194_2ee3525d61_z

Philips: ‘Doktersadvies op mobieltje’

Philips zet vol in op ’telezorg’, het 24 uur per dag leveren van zorg op afstand via de mobiele telefoon of computer. Dit meldt de Telegraaf.

De fabrikant van medische apparatuur slaat daarom de handen ineen met American Well. De nieuwe partner van Philips brengt in de Verenigde Staten al miljoenen zorgverleners en patiënten via videoconsulten met elkaar in contact.

App voor ouders
Philips en American Well presenteren deze week op de Consumer Electronics Show in Las Vegas een app voor ouders van een baby. Het is de bedoeling dat zij er binnenkort gegevens over de gezondheid van hun kind mee kunnen doorgeven aan bijvoorbeeld de huisarts. Vervolgens kan de arts de ouders van advies voorzien, zonder dat zij daarvoor met de baby op het spreekuur hoeven te verschijnen.

Skype consult
In de VS zorgt American Well er sinds 2006 voor dat patiënten op elk uur van de dag met vragen terecht kunnen bij gediplomeerde zorgverleners via bijvoorbeeld Skype, ook als hun eigen arts niet bereikbaar is. Die dienstverlening wordt samengebracht met de producten en diensten van Philips. De samenwerking tussen Philips en American Well richt volgens de Telegraaf zich in eerste instantie op de VS, later volgen andere delen van de wereld.

Telegraaf