BAYER STAND _DSC8961

Bayer Ophthalmology Research Awards uitgereikt

Begin deze maand reikte Bayer, lid van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, voor het zesde jaar de Bayer Ophthalmology Research Awards (BORA) uit. Dit jaar maakten deelnemers kans op de prijs in de categorieën Clinical Scientist en Scientist.

10 apr 2018

De uitreiking van de Awards vond plaats aan de vooravond van het NOG-congres van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap.

Twee categorieën
In de categorie Clinical Scientist was het project ‘Non-Hodgkin oogkas-lymfoom (NHOL)’ van Kamil Laban van het UMC Utrecht de winnaar. De prijs in de categorie Scientist ging naar het project ‘Centrale Sereuze Chorioretinopathie (Serosa)’ van Roos Schellevis van het Radboud UMC. Beide winnaars ontvingen ieder een prijs ter waarde van 17.500 euro. De subsidie is voor de duur van één jaar.

Innovatieve karakter
Het Grants Review and Awards Committee, een volledig onafhankelijke commissie van vooraanstaande oogheelkundige specialisten, bepaalt de toekenning van de Ophthalmology Awards. Deze beoordelingscommissie beoordeelt de projecten op onder meer het innovatieve karakter, de wetenschappelijke kwaliteit en de haalbaarheid van het onderzoek.

Innovatie stimuleren
Bayer wil met de BORA innovatie binnen de oogheelkunde stimuleren. Ook moet de prijs het wetenschappelijke inzicht en de klinische behandeling van oogheelkunde bevorderen om uiteindelijkmensen met oogproblemen nog beter te kunnen helpen. Bayer onderstreept hiermee de intentie en missie om innovatieve geneesmiddelen en behandelingen voor oogaandoeningen te ontwikkelen. 

Nieuwsbericht Bayer